Het einde van het jaar komt eraan. Opgeruimd Leusden roept alle Leusdenaren op om op nieuwjaarsdag samen de eigen straten, pleinen en perken weer netjes vuurwerk- en afval vrij te maken.

Vuurwerk afsteken is voor veel mensen leuk, maar geeft ook veel troep. Vuurwerkresten, soms met gevaarlijk korte lontjes, verpakkingen en lege flessen zijn niet te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat we 2019 met schone en veilige straten beginnen, gaan wij in Leusden Nieuwjaarsvegen.

Lever gratis je vuurwerkresten in!
Vuurwerkresten van het Nieuwjaarsvegen kunnen op 2,3 en 4 januari GRATIS bij de Milieustraat worden ingeleverd!

Op nieuwjaarsdag ligt er in Nederland zo’n 10,5 miljoen kilo vuurwerkafval op onze stoepen. Van alle vuurwerk dat de lucht in gaat, valt zo’n 90% vlakbij weer op de grond. Een deel daarvan komt in het water of in de riolering terecht, ongeveer 22% blijft liggen. In een gemiddelde gemeente tussen de 20.000 en 50.000 kilo. Van in het oog springend rood papier tot ontplofte rotjes en vuurpijlen. Vuurwerkresten, verpakkingen en lege flessen vervuilen de straten en kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Kinderen struinen straten af op zoek naar niet afgegaan vuurwerk. Wanneer dat afval niet wordt opgeruimd ontstaat er bovendien zwerfafval en dat is slecht voor onze natuur en het milieu.

Verdien met Nieuwjaarsvegen en maak kans op een taart!
Ga jij ook in jouw straat Nieuwjaarsvegen op 1 januari? Stuur een leuke foto van de actie naar info@opgeruimdleusden.nl of post de foto op facebook. Er worden 3 taarten vergeven voor de mooiste foto’s. Laat je eigen straatactie zien! De taartwinnaars ontvangen in de eerste week van het nieuwe jaar bericht.