“Elke maandag een rondje Biezenkamp”

Hennie Keizer woont al jaren in één van de appartementen bij De Biezenkamp. Van bovenaf kijkt ze mooi uit op het winkelplein. Ze is heel blij dat alle grote bouwwerkzaamheden nu achter de rug zijn en steeds meer mensen kunnen genieten van het wonen en winkelen bij De Biezenkamp. Elke maandag loopt ze een rondje. Bewapend met afvalzak ruimt ze zoveel mogelijk zwerfafval op.

Helaas noodzakelijk, maar het geeft wel voldoening
De wind staat vaak zo, dat het zwerfafval dat er is, gecentreerd ligt op bepaalde plekken bij het winkelcentrum. Ook het parkeerterrein en de omliggende bosjes achter de Jumbo zijn van die plekken.

Hennie is niet de enige op het plein die regelmatig iets oppakt. Ook verschillende winkeliers en andere betrokken Leusdenaren proberen het gebied van de Biezenkamp schoon te houden. Mensen spreken haar vaak aan en waarderen haar inzet. Jumbo heeft haar onlangs een bos bloemen gegeven.

Goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen!
“Soms loop ik mijn rondje en vraagt een kind aan zijn moeder: Waarom doet die mevrouw dat? Waarop de moeder dan antwoordt: Kijk, daarom moet je altijd alles netjes in de prullenbak doen, dan wordt afval geen zwerfafval en hoeft deze mevrouw dat niet meer op te ruimen. Ik denk dan: zo leren de kinderen toch ook hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen.”

Hennie is blij met de aanvullende afvalbakken die nu bij De Biezenkamp zijn geplaatst en dat er ook bij de Lidl een grote afvalbak voor de deur staat. Ook de mensen van de markt op dinsdag ruimen volgens haar tegenwoordig goed hun afval op. Een verbeterpuntje heeft Hennie wel. “De gemeente zou elke week met de veegmachine een rondje Biezenkamp doen, maar ik heb ze dat 1 keer zien doen, en daarna niet meer. Het zou heel wenselijk zijn als op elke maandagochtend de veegmachine even langsrijdt. Het voorkomt dat het de dagen erna weer gaat dwarrelen en verspreiden. Het is nou eenmaal een feit dat er na het weekend altijd het meeste ligt. Zeker met het regenachtige weer zou de veegmachine goed zijn werk kunnen doen!”

Hennie is blij dat ze met het opruimen van het zwerfafval een steentje kan bijdragen aan een schoon Leusden. Opgeruimd Leusden geeft Hennie voor haar inzet de Opgeruimde Opsteker!

Wie verdient ook een Opgeruimde Opsteker?
Ken je iemand bij jou in de omgeving die ook de Opgeruimde Opsteker verdient, mail het naar communicatie@opgeruimdleusden.nl
Wij zetten graag mensen in het zonnetje!