Afgelopen week was de opruimactie bij Winkelcentrum De Biezenkamp. Samen met omwonenden en kinderen van de omliggende BSO’s werd het plein helemaal zwerfafvalvrij gemaakt. Ook de in aanbouw zijnde Lidl had 2 medewerkers afgevaardigd die hielpen om het plein schoon te maken. Met hulp van verschillende ondernemers zoals Jumbo en Eten bij Dirk werd gezorgd voor een verfrissend drankje en ijsje voor de kinderen.

De opruimactie was na het drukbezochte Dorpsfeest en de dinsdagmarkt. De organisatie van het Dorpsfeest had zelf na alle festiviteiten grondig opgeruimd. Ondernemers hebben de indruk dat het plein ook na de markt de laatste tijd schoner is. Wellicht mede doordat de markt het schoonmaken van het plein nu in eigen beheer doet.

Veel verdwijnt in de banken
Wethouder Patrick Kiel kwam tijdens de opruimactie een kijkje nemen. Ook hij was zich recentelijk bewust geworden van de nadelen van de banken rondom de grote bomen op het plein. De tijdens het Dorpsfeest gekochte muntjes, liet hij per ongeluk vallen en waren verdwenen tussen de planken van de bank. Niet meer op te rapen. Helaas is alles wat er tussen valt of bewust wordt neergelegd niet of nauwelijks uit te halen.

Weinig afvalbakken op het plein
Het werd ook tijdens deze opruimactie duidelijk dat er op het plein heel weinig prullenbakken zijn. Gezien de omvang van het plein, het gebruik van het plein en de wandel- en zitroutes van bezoekers, kun je je afvragen is het plein zo goed ingericht wat betreft afvalbakken? Kan dit anders en beter? Een vraag die Opgeruimd Leusden graag aan de gemeente Leusden wil voorleggen.

Opgeruimd-Leusden-Biezenk-C
Opgeruimd-Leusden-Biezenk-B
Opgeruimd-Leusden-Biezenk-D